De tragiek van de moderne vrouw


Als jij je identificeert als een moderne, sterke en onafhankelijke vrouw dan zal mijn boodschap misschien provocerend voelen.

Maar als je een man wil die meer initiatief neemt en je beter ondersteunt, of zelfs dingen voor je wegneemt, dan nodig ik je uit om te blijven lezen.

De psychologie zegt dat onze identiteit een beperkend effect heeft op ons perspectief, wat op zijn beurt een grote invloed heeft op onze perceptie.

Ervaring leert dat mensen vasthouden aan hun percepties, ook al worden ze er ongelukkig van.

Maar als je af en toe je perceptie niet in twijfel trekt, zou je in een leugen kunnen gaan geloven.

De nieuwe maatschappij

De wereld is de afgelopen jaren veel veranderd voor vrouwen. We leven in een maatschappij die het verheerlijkt wanneer vrouwen zichzelf de afgrond in werken.

In mijn optiek is de hedendaagse maatschappij daarmee ernstig vrouwonvriendelijk geworden, niet per se onvriendelijk tegenover vrouwen als fysieke wezens – al zijn de meningen daar over verdeeld – maar ‘energetisch’ onvriendelijk.

Vrouwen zijn genoodzaakt om zich op een bepaalde manier te presenteren om ‘mee te kunnen doen’ in deze maatschappij, maar niet elke vrouw kan deze last dragen.

Het kent een harde keerzijde, telkens meer vrouwen zijn moe, uitgeblust en verliezen hun vrouwelijke uitstraling.

In 2021 waren er twee keer zoveel vrouwen overspannen dan mannen (VZinfo). Opmerkelijk, aangezien nog niet zolang geleden het percentage vrouwen met deze klachten nihil was.

(Voor de sceptici onder ons, deze website biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over de volksgezondheid en is gemaakt in opdracht van onze eigen overheid.)

Bovendien zijn veel vrouwen niet alleen gaan geloven dat ze alles moeten kunnen (zo niet beter dan) wat een man kan, ze adopteerden ook de overtuiging dat mannen hun belangrijkste concurrenten zijn.

Dit nieuwe opgelegde denken heeft ertoe geleid dat we in een eindeloze competitie zijn beland waarin vrouwen vermannelijken en mannen telkens vrouwelijker zijn geworden.

Ik verafschuw het feit dat maatschappelijke (lees: economische) functionaliteit belangrijker is geworden dan, en geenszins rekening houdt met, het energetisch welzijn van onze vrouwen.

Competitie eindigt niet op de werkvloer

Als we voorbij de functionaliteit kijken, wordt het probleem pas echt groot als deze energie meegenomen wordt tijdens dates of in relaties.

Vooral als je de diepgaande invloed van vrouwelijke energie op relaties en mannen kent.

Een energie die zo belangrijk is voor een man om gemotiveerd te zijn en de beste versie van zichzelf te worden.

Veel vrouwen zijn de verbinding met het vrouwelijke verloren of zijn niet meer in staat om gemakkelijk te switchen naar wie ze van nature zijn: pure vrouwelijke energie.

Tegelijkertijd verlangen deze vrouwen nog steeds naar een mannelijke man, want op dieper niveau wil het vrouwelijke in hen nog steeds geleid worden door het mannelijke.

Maar omdat ze vastzitten in mannelijke energie worden ze omringd door richtingloosheid, passiviteit en besluiteloosheid.

De man die ze verlangen lijkt niet te bestaan.

Het feminisme is tever gegaan

De stress en klachten die veel vrouwen tegenwoordig dagelijks voelen komen dus voort uit een overproductie van mannelijke energie in hun lichaam.

De sterke en onafhankelijke vrouw die gelooft in het new-age feminisme denkt nog steeds dat ze moet strijden voor gelijkwaardigheid.

Maar dat punt zijn we allang voorbij, inmiddels strijden ze voor absolute gelijkheid tussen man en vrouw, en de samenleving volgt gedachteloos.

En ik begrijp het, tijden veranderen. Maar de principes die zorgen voor aantrekkingskracht en connectie, principes die varen op de verschillen tussen man en vrouw, zijn nog altijd hetzelfde.

Het ontkennen van deze verschillen is daarom totale waanzin.

Wat de vrouwelijke vrouw anders doet

Vrouwelijke vrouwen kunnen net zo goed ‘mannelijk’ zijn, maar ze kiest ervoor om dat slechts met mate te doen, omdat ze weet wat het effect is op haar welzijn.

Haar intuïtie is haar boodschapper en ze eert haar lichaam, geest en ziel. Ze kan vrijelijk ontvangen maar stelt heldere grenzen voor haarzelf als ze dat nodig acht.

Ze kiest voor flow in plaats van doorzettingsvermogen en geeft zichzelf toestemming om te rusten wanneer dat nodig is. 

Ze weet dat ze zichzelf niet hoeft te bewijzen, haar intrinsieke waarde is niet afhankelijk van productiviteit.

Bovendien weet ze dat dit haar extreem begeerlijk maakt voor een man.

Het is aan jou...

Veel vrouwen hebben de ridicule overtuiging aangenomen dat hun waarde afhangt van hun productiviteit ten opzichte van mannen, maar de hogere macht heeft dit nooit bedoeld als een tweekamp.

Jij bent de andere helft van de perfecte eenheid die het universum heeft gecreëerd.

Hoeveel van jullie voelen zich uitgeput door te proberen mee te gaan met wat de wereld zegt dat je als vrouw zou moeten doen?

Je kunt blijven meedoen aan deze eindeloze ratrace, maar wees je bewust van het verwoestende effect dat het zal hebben op je lichaam en liefdesleven.

(als je mij niet gelooft, vertrouw dan op de cijfers die dit ondersteunen).

Zodra je durft te omarmen wat echte vrouwelijkheid is, stop je met vechten tegen wie je werkelijk bent.

Wanneer je opnieuw contact maakt met je vrouwelijke intuïtie en deze belichaamt, zul je merken dat het leven een stuk gemakkelijker wordt.

Jouw waarde is niet afhankelijk van de dingen die je kan doen, je waarde ligt in je vrouwelijkheid.

Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, wij mannen zijn er om te helpen.